Al onze oliën zijn extra olijfolie van de eerste persing, koudgeperst, 100% Italiaans, volgens EEG-verordening 2568/91 "is extra olijfolie van de eerste persing olie die verkregen is door extractie met uitsluitend mechanische methoden, zonder gebruik van chemische processen. De zuurgraad van een extra olijfolie van de eerste persing mag nooit hoger zijn dan 0,8%". De gebruikte cultivars zijn: Cellina di Nardò, Ogliarola leccese, Favolosa, Leccino en andere typische Apulische variëteiten. Je vindt onze extra vierge olijfolie in drie verschillende classificaties. Licht fruitig: in de mond zijn de bitterheid en kruidigheid uiterst delicaat. Deze olie past perfect bij rauwe visgerechten, groenten, salades en de bereiding van sauzen. De smaak van licht fruitige olie overheerst de smaak van het gerecht niet. Medium fruitig: heeft iets pittigere noten en een afdronk die subtiel naar bitterheid neigt. Ideaal bij wit vlees en visgerechten, gekookte groenten, kazen en bruschetta. Intens fruitig: een extra vierge olie met een sterk karakter waarin de bittere en kruidige noten dominanter zijn dan in een medium fruitige evo olie. De rijkdom van de olfactorische noten en smaken komen naar voren bij het proeven met peulvruchten, rood vlees, salades en crudités.